Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Her Masaya Bir Er Tahsis Edilmiş

Tanık olduğum bir askerlik hikayesi, bir askerin hikayesi...

Ankara'da yeni adı GEST, eski adı JEST olan bir askeri bölge var, İstanbul yolu üzerinde. Buraya standart er dışındakiler, yani askeri kartı olanlar gelip restoranından yemek yiyebiliyor, pastanesinden veya büfesinden alışveriş yapabiliyor, havuzlu spor imkanlarından yararlanabiliyor. Problem bu imkanlardan yararlanmaları değil. Gerçi büfesinde satılan kutu kolanın toptan marketlerden bile çok daha ucuz olması düşündürücü gelebilir, ama problemimiz o değil.

Bu alanda piknik alanları mevcut. Tanık olduğum ve devam eden olay şu: Piknik alanları rezerve ediliyor. Ailesi ve yakınları ile örneğin bir astsubay gidip bu alanlarda piknik yapabiliyor. Buraya kadar her şey normal gözükebilir. Anormallik her masaya bir standart erin tahsis edilmiş olması. Erin görevi mangalları yakmak, etleri pişirmek ve servis etmek. İşini ve belki de eşini ve çocuklarını askerlik görevi için geride bırakmış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını askerde mangal yakıcı olarak görmek izah edilemez.

İsimsiz, bize ulaşan vatandaş

Zİyaretçİ Sayısı