Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bir Komutanın Kaynanası Kaç Şehite Bedeldir

Yer Hakkari, Sene 1997, 249. dönem asteğmen olarak Hakkari Dağ ve Tugay Komutanlığı'nda askerim.

Terörün doruk yaptığı yıllar, sürekli operasyonlar ve verilen şehitler. 7x24 saat çalışıyoruz. Hafta sonları şayet şehit veya yaralı olmazsa şehre iniyoruz. Gidilebilecek iki yer var ya öğretmenevi ya da orduevi.

Bir haftasonu cumartesi yine orduevine gidiyoruz ama o cumartesi orduevlerinde yapılan eğlencenin iptal edildiğini öğreniyoruz. Sebebini sorduğumuzda tugay komutanının kayınvalidesinin vefat ettiğini söylüyorlar. Koskoca komutanımızın (şu an hayatta değil) kayınvalidesi ölmüş, onun acısı bizim acımız tabii, ne var bunda?

Ancak önceki dönemden arkadaşlarımın anlattığına göre bir hafta sonu 16 şehit birden gelmiş ve orduevindeki eğlence iptal edilmemiş. Analar ne için doğuruyor ki zaten.

Belki de bir kayınvalidenin değeri olan şehit katsayısı daha yüksektir… Ne bileyim.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı