Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kaval Kemiklerine Tekmeler

1992 senesinde Kıbrıs Girne 1083. Genel Destek Bölüğü'nde askerlik yapıyordum.

Sedat G. diye bir arkadaşımız nizamiye nöbeti tutarken bölük komutanı Yüzbaşı Z.K. içeri girdi. Nizamiye dışında kalan duvara daha önce bir araba vurmuş, duvar yamulmuş. Bölük komutanı Sedat arkadaşımıza "sen bunu nasıl görmezsin, sen nasıl askersin" dedikten sonra kaval kemiklerini uzun süre tekmeledi.

Bacakları morarıp iltihap kapan arkadaşımız 15 gün boyunca koğuşta yatalak kaldığı halde kimse bir müdahalede bulunamadı. Abisi lojistik destek komutanlığını haberdar ettikten sonra komutan bizatihi gelip Sedat'ı hastaneye götürdü. Yaklaşık bir ay hastande tedavi gören Sedat, ardından 45 gün hava değişimine gönderildi. İzni bitirip döndüğünde artık aksak yürür olmuştu.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı