Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kargalarla Sürgit Bir Mücadele

Ben askerliğimi 2005 yılında İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde yaptım.

Burada (muhtemelen dış mihraklarca desteklenen) bir grup vatan haini karga, her sabah komutanlarımızın geçeceği yola pisliyordu. Bizim temel görevlerimizden birisi de sabah 6'da kovalara doldurduğumuz deterjanlı sıcak su ve fırçalarla bu karga pisliklerini tek tek temizlemekti. Ayrıca, yerdeki her bir yaprak tanesi el ile tek tek topluyorduk. Yaz-kış demeden bu kutsal vatani görevi yerine getirdik. Böylece, sabah yoldan geçerken değerli subaylarımızın morali bu kötü manzarayı görerek bozulmuyor ve vatanı korumaya konsantre olabiliyorlardı.

Bir diğer görevimiz ise subay araç otoparkının zemininde yeşeren otları yolmaktı. Bilirsiniz; toprak zemin üzerine taş serilir. Taşlar arası açık kalacak şekilde tasarlanmıştır ki aralarında ot yeşersin. Bu, hem hoş bir görüntü hem de su drenajını sağlar. İşte biz, yaz güneşi altında yere çökerek o otları parmaklarımızla yoluyorduk, saatlerce...

Zemini, arasında ot yetişsin diye tasarlanmış taş kaplama ile döşe, sonra da o otları askere yoldur. Ne kadar eğlenceli değil mi?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı