Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Makam Arabaları, Lüks Konutlar

5. Zırhlı Tugay'da asteğmen olarak görev yaptım.

Göreve başladığım dönemdeki tugay komutanımız çok değerli bir insandı devletin bir kuruşunu gereksiz yere sarf etmezdi. Son 3 ayımda komutanımız terfi etti ve tümgeneral rütbesi ile başka göreve atandı. Yerine gelen komutanın ilk işi komutan lojmanına çok lüks bir restorasyon yaptırmak oldu. Harcanan paraları gördükçe yüreğim sızlıyordu. Alınan ve yapılan her şey ithal ve birinci sınıftı. Ufacık bir örnek: Konuta alınan ithal çatal-bıçak takımı bile 5000 TL idi, gerisini siz düşünün. Üstelik restorasyon işleri eşe-dosta yaptırılıyordu.

Eski komutanın çok benzin yakıyor diye kullanmadığı Jeep, makam aracı olmuş; eski komutanın makam arabası ise hanımefendi ve çocuklara tahsis edilmişti. Üstelik çocuk hergün devletin arabası ve benzini ile Çorlu'daki dershaneye götürülüyordu. Gazino hanımefendinin zevki doğrultusunda baştan aşağı değişiyor, yeni-eski demeden her şeyin yenisi alınıyordu. Hanımefendi gazinoda devletin rütbeli subaylarına, astsubaylarına kendi uşağıymış gibi fırça atıyordu.

Ben askerler kötüdür demiyorum, burada sıkıntı üzerinde üniforma var diye insanları dokunulmaz saymak, hatasız olarak kabul etmek. Kim olursa olsun, bu devletin ve milletin hakkını yiyen cezasız kalmasın.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı