Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kantinden Subay Çocuklarına Destek

Askeri kantinde askerlik yaptım.

Metin isimli astsubay devamlı firmalardan hediyeler isterdi. Bazı astsubaylar yasak olmasına rağmen kantinde görevli erlere borç yazdırır, ödemedikleri veya ödemeyi geciktirdikleri için kantindeki reyon sorumluları ciddi sıkıntılar yaşardı.

En önemlisi, her ay kantin karının yüzde 8'i subay cocuklarını okutma adında bir vakfın hesabına gönderilirdi. Yani yoksul halk çocuklarının sırtından para kazanılır, onunla da subay çocuklarının okumasına destek olunurdu. Türkiye'deki tüm kantinlerde uygulama aynıdır. Müfettiş gelince önce gönderilmesi gereken paralar gönderilmiş mi ona bakar. Yaklaşık 800 000 kişinin bu kantinlerden alışveriş yaptığını düşünürseniz ortaya çıkan karı ve subay çocuklarına yapılan desteği de anlarsınız.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı