Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Atış Eğitiminde Yaratıcı Yöntemler

Ben İstanbul Altınşehir’de bulunan 546. İstihkam İnşaat Taburu’nda askerlik yaptım. 1987 senesinde askerliğim sırasında o kadar çok iğrençlik gördüm ki, en azından birini yazayım:

Bir gün bir yağışlı havada 100 metre atışa gittik. Başımızda Timur denen bir üsteğmen vardı. Atış alanı ıslaktı ve yer yer su birikintileri vardı. Atışa başladık. Sonra üsteğmen ilk atışlarda görev alamayanları görev alanların önüne dizdi, onları domaltıp popolarına getirdiği kalın bir sopayla iyice vurdu. Daha sonra komple alt taraflarını çıkarttırıp, birikmiş olan suya oturtturdu. Ve en sonunda diğer askerlerin gözü önünde domalttırıp hiç ağıza alınmayacak küfürler etti. Benim o kelimeleri yazmaya elim gitmiyor bu yüzden yazamıyorum.

Bir de bu birlikte nöbetçi subaylığı tutan bir G. Başçavuş vardı, devamlı içer ve porno film seyrederdi.

Daha ne anlatayım bilemiyorum. Askerlik değil uşaklık yaptırdılar bize. Şu an elimde olsa çocuklarımı askere göndermem.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı