Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Köpeği G3 İle Öldürdü

Ben size askerlerin gözü önünde, bir yavru köpeğin bir astsubay tarafından katledildiğini anlatacağım.

Dış karakoldaydık. Bir tane yavru köpeğimiz vardı, karakolun maskotuydu. Komutan onunla oynardı, bazen de eğitirdi kendi usullerine göre. Birgün köpeğe ayağıyla vurmuş, köpek de komutana hırlamış. Hırlaması zoruna gitmişti herhalde, komutan buna ayağıyla vurmaya başladı. Hayvan kaçmaya çalışıyor, kaçamıyor.

Sonunda bunu köpek kulübesine bağladı. Başladı buna büyük büyük taşlar atmaya. "Komutanım yapmayın" diyoruz, "siz karışmayın, o bana sadık olacak" diyor. Hayvancağız feryat ediyor, sanki orada bir insan ağlıyor gibi... Allah şahidim olsun hayvanın yüzü kanlar içinde kaldı. Mecali de kalmadı, zor hareket ediyor. Komutan hıncını alamadı, gitti kulübeyi kaldırıp köpeğin üstüne attı. O halde bırakıp karakola geçti.

Bizim bir arkadaş köpeğin tasmasını çıkardı, köpeğe "oğlum git", diyor; "kaç" diyor; ama hayvancağızın mecali kalmamış. Derken astsubay geldi. "Bu köpek daha bir şeye yaramaz" diyerek G3 ile hayvanı orada vurdu. Kanımız donmuştu. Böyle bir insan olabilir mi? Sadece kendi egosunu tatmin etmek için bir hayvanı işkenceyle öldürüyor.

Ben bu astsubayın bu vatana bu millete faydalı olacağını düşünemiyorum. Bir insanda merhamet duygusu yoksa o insandan her şey beklenir.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı