Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Eğer Kurşunları Üstlerine Sıksaydı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, 2000 yılı.

Üst devre arkadaşımı görev yaptığı köy karakolundan getirip 8 ay boyunca jandarma binasının restorasyon işlerini yaptırdılar. İzne gitmek için defalarca bölük komutanıyla konuştuysa da gönderilmedi. Çıkan tartışma sonrası savunması alınarak 1 hafta hapis yatmak zorunda kaldı.

Bundan daha ağır gelen şey ise karakolun dış cephe boyası yetmediği için bütün personelin önünde hakarete uğraması, karşılık vermesi, çıkan tartışmada silahına davranıp havaya 1 şarjör boşaltması ve tezkeresine 3 hafta kalmışken zindana girmesi... İnanın çok üzmüştü bizleri bu durum.

Tek sevindiğim arkadaşımızın tüm şarjörü havaya sıkmış olması. Üstlerine sıksaydı o sabah bütün rütbeliler ölebilirdi. O zaman da şehit sayılırlardı. Tazminat talep edilirdi devletten.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı