Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bu İnsanı Nasıl Böyle Yarattın?

Ben askerliğimi 2009 yılında Kıbrıs'ta Mevlevi Taburu'nda, yani 2. Tabur'da yaptım.

Bir bölük komutanımız vardı, adını anmak bile istemiyorum, Ö.K. Allahım böyle bir adam olamaz. Bu adam altındaki rütbelilere ve askerlere yapmadığını bırakmadı. Kendisi hiçbir ise karışmaz, yapması gereken işleri diğer rütbelilere yaptırırdı. Kendisi de sabahtan akşama kadar bilgisayarın başından kalkmaz, mesai bitiminde de eve kaçardı. Garibim diğer rütbeliler de verdiği görevleri yapmak için çırpınırlardı. Adamın arkasında 3 tane haberci dolanır, biri evinin bahçesini sular, biri arabasını yıkar, biri de sabahtan akşama kadar bu adamın kapısında beklerdi.

Hep düşünürdüm "Allahım bu insanı nasıl böyle yarattın" diye. Kendinden başkasını düşünmeyen, kendini çok akıllı zanneden gerizekalı birisiydi.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı