Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Git Anana Telefon Et

Kilis Martavan 1. Hudut Taburu 4. Bölük'te askerdim.

Askerler arasında devrecilik yüzünden kavga çıkmıştı. T. isminde bir üsteğmen vardı. Kavga eden arkadaşlardan birine onlarca askerin önünde: "Sen delikanlısın değil mi? Kavga ettin ya, annen senle gurur duyuyordur şimdi. Bak orada telefon kulübesi var. Git anana telefon et, onu s**tiğimi söyle. Hadi ara." diye küfürler etmişti. Olayın ardından bölük komutanı O.S. bu iki tertipteki tüm askerleri dövmüştü.

Askerlik yapanlar askerde nasıl dayak atıldığını bilirler. Beyniniz sarsılır. İnsan bir gün kendine gelemez. Biz oraya subayların lojmanlarının merdivenlerini yıkamaya, bebeklerine babysitter'lık yapmaya, subay-astsubayların aptal komplekslerinin kölesi olmaya gitmiyoruz. En azından çocuklarımızın bizimle aynı kaderi paylaşmaması için uğraşalım.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı