Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kediye İşkence

Deprem sonrası İzmit Seymen Kışlası. Tabur Komutanı Binbaşı H.E.

Sadist bir adamdı. Kedilerin peşine köpeğini salar, hayvan köpekten kurtulayım deyip ağaca çıktığında da haşmetmeap hazretleri havalı tabancası ile ağaçtaki kediye ateş ederdi. Küçük kapsüller hayvanın derisine işlerdi. Kedi can havli ile miyavladıkça hazret keyif alırdı. Zavallı kedi ağaçtan inse köpek var, inmese insan görünümlü bir haşere var.

Haftasonları ailesiyle ya da misafirleriyle gelip çupra emreder ve rakısıyla bir güzel götürürdü. Emrindeki subay ve astsubayların evlerine teftiş ziyaretleri yapar, istihbarat toplardı. Gazinodaki eğlence programlarına katılımı itina ile denetlerdi. (Kim katıldı/katılmadı, kim alkol aldı/almadı vs.) Bazı inançlı subay ve astsubay da mecburen 1 kadeh alkol almak zorunda kalırdı. Emrindeki subaylar kendisini geçip kurmay olurlar diye onların yurt dışına görev çıkışlarına müsaade etmezdi. Gazinoda bira satışı yasak olduğu halde muvazzaflar için bira ve rakı satışını serbest yapmıştı. Ama kolordu komutanı teftişe geleceği zaman tutuşur, tüm rakı ve biraları kasaları ile beraber gizlettirirdi selametli...

Uzatmayayım. Gördüğünüz gibi vatan aşkıyla yanıp tutuşurdu. Öldüyse rakısı çuprası bol olsun, yaşıyorsa da Allah hidayet versin.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı