Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Maaşlarımız Kimin Cebine Gitti?

Sene 2007, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda asker öğretmeniz, acemi eğitimi alıyoruz.

37 lira civarı bir maaş alacaksınız dediler. Önce elden verilecek denildi. Daha sonra herkesten hesap numaralarını istediler, maaş hesabınıza yatacak denildi. Listeleri hazırlayıp verdik. Oraya da yatmadı. En sonunda Oyak kartlarınıza yatıracağız dediler. (Oyak kartı ön ödemeli kredi kartı gibi bir şey, sadece askeri tesislerde geçerli.)

Velhasılı son gün hala Oyak karta yatan bir şey yoktu. Çıktıktan sonra kartımızla Oyakbank’tan çekebileceğimizi söylemişlerdi. Oradan çıktıktan sonra merak ettim Oyakbank’a sordum. “Olmaz öyle şey, bununla biz burada nasıl işlem yapalım” dediler.

Şimdi merak ettiğim şu: bizim bölük en az 360 kişiydi. Toplamda ise 2000 civarı asker öğretmen vardı. 2000x37= 74.000 lira, yani o zamanın parasıyla 74 milyar lira bize ödenmediğine göre kimin cebine gitti?

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı