Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Komutanlıkta Kaçak Mallar

1972 senesinde Gölcük Deniz Komutanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde erdim.

Amerika’dan geldiği söylenen askeri gemiden indirilen kaçak malların astsubaylarımızın bilgisi ve emri ile komutanlığımızın bodrum katına indirilmesine ve istiflenmesine yardımcı oldum. Gelen mallar arasında sigara, bikiniler, erkek ve hanım iç çamaşırları, parfüm ve en enteresan olanı bir bohça dolusu düdük vardı. Hala sorarım kendime, acaba hangi nedenle, kim yurtdışından bir çuval dolusu düdüğü kaçak olarak getirtmiştir?

Diğer asker arkadaşlarımız gene yurtdışından gelen gemilerden televizyon ve diğer elektrikli ev aletlerini çıkarttıklarını ve çeşitli komutanlıklara bu yükleri indirdiklerini anlattılar. Bazı arkadaşlar da başka bir gemiden ahşap yemek odası takımları indirdiklerini söylemişlerdi.

Komutanlığımızdaki tüm er askerler, asteğmenler ve üsteğmenler bu kaçak malların komutanlıkta saklandığından haberdar idiler. Tüm er arkadaşlar ve üsteğmenler gördüklerimiz ve duyduklarımız karşısında hayret içinde kalmış ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bilgisi dahilinde gerçekleştirilen böyle bir faaliyet karşısında şaşkınlığımızı gizlemeden olayı tartışmıştık.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı