Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Atom Bombasından Nasıl Korunulur?

Kayseri Hava İndirme Tugayı, sene 1988. Türkiye'nin en iyi üç ya da dört birliğinden bir tanesi olduğu söylenir. Bence hiç de değil. Bize orada öğretilenlerden birkaç örnek vermek istiyorum.

Örnek 1: Atom bombası atıldığını gördüğünde askerin yapması gereken ilk şey nedir? Cevap: Kıçını patlama istikametine döndürüp yere uzanmak. (Patlama sonrası yapılması gereken ikinci şeyi bize hiç öğretmediler.)

Örnek 2: Düşman uçağı G-3 piyade tüfeği ile nasıl düşürülür? Cevap: Uçağın burun kısmına ateş edilir. Bu sırada uçak ileriye doğru uçtuğu için kuyruğuna isabet ettirilir.

Bunları anlatan kişi dört yıl askeri lise, dört yıl da harp okulunda eğitim almış, Türkiye şartlarında iyi eğitim aldığı düşünülen, askerlere verdiği eğitimle ülke savunmasına katkıda bulunduğunu sanan bir subay.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı