Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

İntiharla Mücadele

Manisa Batıkışla’da 2004 yılının sonuna doğru ya da 2005 yılının ilk aylarında bir er nöbetteyken intihar etti.

İntihar nedeni olarak tugay içerisinde bir takım söylentiler dolaşıyordu. Olayın nedeni hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Ancak intihar eden ere nöbete çıktığı gün bölük komutanı tarafından çok ağır hakaretlerde bulunulduğu ve erin bunları hazmedeyerek intihar ettiği söylendi.

Olayın ardından albay tüm askerleri içtima alanında toplayarak herkesin yanındaki arkadaşını kollamasını, durumu şüpheli görülenlerin, psikolojik sorun yaşadığı düşünülenlerin komutanlara bildirilmesini istedi. Ama intihar eden erin bölük komutanı hakkındaki iddiaların peşine düşülmedi.

Bu arada Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel'in örnek bir uygulaması oldu.Tugayın hemen hemen her yerine kendi mail adresinin bulunduğu bir bilgisayar çıktısını yapıştırttı. İsim soyisim belirtmek kaydıyla askerlerin yaşadıkları sorunları şikayetleri kendine yazmasını istiyor ve askerden bir mail aldığı zaman anında gerekeni yapıyordu. Hepsinden önemlisi de askere gerçekten insan gibi davranıyordu.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı