Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Herkes Bir Alttakini Eziyordu

Ben Burdur'da 92 yıllarında bedelli askerlik yaptım. 56 gün, utanarak söylüyorum... Zaman az, fakat izlenimlerim çok fazla olmuştu.

Yurtdışında yaşıyorum. Sivilde imam olan bir çavuş yemek duasında "Allahımıza hamd olsun" dedi. Nöbetçi subay önce 3 sefer duayı kendi istediği haliyle tekrarlattı; sonra hızını alamadı, bir de dışarı cıkartıp çavuşu tokatladı. Bizler çavuş üzülüp kahrolmasın diye görmemezlikten geldik, ancak vicdanımızın gözünü kapatamadık.

Askerlikte anlamadığım herkesin bir alttakini ezmesiydi. Ezilen üste çıkınca o da alttakini ezmek istiyordu ve bu böyle gidiyordu. Bizlere fiili bir durum yapamıyorlardı; fakat Türkiye'den gelip de 18 ay askerlik yapanların başına gelenleri bizler görüyorduk.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı