Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Golf Sahası Masrafları

2007 İstanbul'da kısa dönem askerlik yapıyordum.

İstihkam şubede mimar olduğum için garaj tadilat projelerini yapmak üzere görevlendirildim. Toplam 550.000 TL ödenek vardı. Fakat ödenekler için tadilat ön tespitlerini yapan kişinin yaptığı maliyet hesaplarının garajlar için yapılacak gerçek imalat maliyet hesabıyla uzaktan yakından alakası yoktu. Bir garaj için yapılacak imalat maliyeti ayrılan ödenekten fazla çıkarken, bir diğerinde az çıkıyordu. Komutanın söylemine göre bir garaja ayrılan ödenek diğerine aktarılamıyordu. Sonuç olarak garajdaki 1 sene önce yapılmış gıcır gıcır malzemeleri söktürdük. Yerine yeni malzemeleri taktık. Böylece tüm parayı harcadık. Bu arada az ödenekli garajlar da rezil durumda kalmış oldu.

Bir başka olayda da komutanlara hizmet edecek golf sahası dosyalarını inceledim. Golf sahası için yapılması planlanan 9 parkurdan 2'si bitirilmişti. Yapılan 2 parkurun çimleri de golf için kesinlikle uygun değildi. Toplam projede tek katlı 1 adet dinlenme evi, 1 adet 80 m2 civarında havuz ve 2 adet parkur için 1.500.000 TL. (sıfırları iyi sayın) para harcanmış. Hergün istihkamdan 15-20 asker sahayı ıslah için proje alanına götürülüyordu. Komutana buraya 1 adet çapa makinesi alınırsa tüm alanın rahatlıkla ıslah edileceğini belirtmeme rağmen itiraz edip bu kadar askerin ne iş yapacağını sordu. Bu kadar iş bolluğunda tabi ki asker açığı çıkar. Genelkurmay sonuna kadar haklı(!)

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı