Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Sazanlık Yapıp Her Şeye Atlama

Kısa dönem er olarak Iğdır’da askerlik yaptım.

Acemi bölüğüne gelen bir uzman çavuş sordu: "Aranızda PHP programlama (web sitesi yapmak için) bilen var mı?” Biliyorum dedim, demez olaydım. Salaklık bende! O kadar da uyarmışlardı sazanlık yapıp her şeye atlama diye.

Beni uzman çavuşun yanına verdiler ve bütün askerlik hayatım, yani 6 ay onun pornografik içerikli arkadaşlık sitesini yapmakla geçti. Keşke tuvalet temizleseydim de yapmasaydım diyorum; çünkü resmen canımı çıkardı. Nöbet tutmam, kantine bakmam, yazıcılık ve çavuşluk yapmam yetmezmiş gibi bir de adamın kişisel ticari fantezileriyle uğraştım.

Keşke daha fazla nöbet tutsaydım da bu tür işleri yapmak zorunda kalmasaydım.

Kantin görevlisi olduğum için bir de kaprisli, yaşı benden oldukça küçük, şımarık bir astsubayla uğraştım. Adamın canı gecenin bir yarısı patates cipsi istedi diye gecenin 2’sinde 3’ünde kaç kez yataktan kaldırıldığımı ve bu esnada ettiğim küfürleri bir ben biliyorum.

Onun dışında da uzman çavuşların, astsubayların bölük dışındaki evlerine internet kurulumu, oyun kurulumu, bilgisayar tamiri işleri için de bayağı koşturdum tabii.

Türk Silahlı Kuvvetleri bizim onurumuzdur. Umarım benim çocuğum da askerde aynı şeyleri yaşamaz ve onuruyla askerliğini yapar.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı