Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Aktütün'de Bir İnfaz

Aktütün Karakolu ilk olarak 13 Eylül 1992 tarihinde PKK'nın saldırısına uğradı. Yaklaşık 500 kişilik PKK grubuyla çatışan birlikten 22 asker şehit oldu. O günlerde Şemdinli Hudut Tabur Komutanı bugün emekliye ayrılmış olan Erdal Sarızeybek idi.

1992 Hakkari, Şemdinli, Aktütün Karakolu.

O dönemde Erdal Sarızeybek komutasında birçok acı anılarımız oldu. Unutamadığım bir olay ise, hala konuşulan meşhur Aktütün karakolu baskını (1992) sonrasında karakol komutanı yüzbaşının yaptığı adi bir olaydır. O an çaresiz kalıp karşılık veremediğim için hala içim içimi yiyor.

Baskın sırasında karakolun çatısına düşen roket sebebi ile korkup dışarı fırlayan, askerler ile yaşayan ve çok sevimli olan karakolun köpeğini bir askere emir vererek ağaca bağlattı. Karşısına sandalye koydurup oturdu. Keyifle tabancasını çıkardı. Hepimiz bakıyorduk. Bu adamın ne yapacağını tahmin etmeye başladık. Ama yapabileceğimiz bir şey yoktu. Nişan aldı ve köpeğin kafasına ateş etti. Can havli ile ipini koparıp kaçan hayvanı daha fazla acı çekmesin diye biz askerler ateş ederek öldürdük. Hepimiz çok üzüntülü idik, bazılarımız ağlıyordu.

Bu tarz insanların Türkiye'ye hizmet verdiğini düşünüp onlara değer veriyoruz.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı