Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Plansızlık

Ben 329. kısa dönem olarak vatani görevimi Kırklareli’de yaptım. Hudut birliğiydik.

Burada dikkatimi çeken olumsuzluklar erzak konusunda yaşanıyordu. Bölük merkezimiz 120 asker kapasiteli olmasına rağmen, asker azlığı ve bölüğe bağlı hudut karakollarındaki görevlere gidenlerden dolayı bu sayı 40'a kadar düşüyordu.

Fakat öyle bir plansızlık vardı ki hep 120 kişilik erzak gelmeye devam ediyordu. Paketi açılmadan çöpe giden kadayıflar, peynir tenekeleri, kahvaltılıklar vs. Askerlere bol bol veriyorlardı; fakat yine de yemeğin çoğu çöpe gidiyordu.

Çöplükten beslenen köpeklerimiz vardı, hakikaten kilo alıyorlar ve köyün diğer köpeklerini oraya yaklaştırmıyorlardı. Bölük astsubayına bu durumu sorduğumuzda, “hudut birlikleri çok enerji harcar diye devlet buraya fazla istihkak çıkarıyor” demişti.

Bir diğer husus ise kışlık botlarla ilgiliydi. Biz Ağustos’ta teslim olunca bize yazlık bot verildi. Fakat Kasım, Aralık ve Ocak aylarında da askerlik yaptık. Havalar hem soğudu hem de yağışlar başladı. Yağmurlu havalarda yazlık bot içine su alıyordu. Depoda kışlık botlar olduğu halde bölük astsubayı bize o botları veremeyeceğini, çünkü istihkakımızın olmadığını ifade etti.

Bu kadar kötü planlamayla Türkiyemiz hakikaten iyi dayanıyor.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı