Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Bagajda Seyahatin Sebebi

1997 yılıydı, Ankara Oran askeri lojmanlarında oturan bir arkadaşım başörtüsü nedeniyle sıkıntılar yaşıyordu. Lojmana taşındıkları esnada sorun olmayan örtüsü bir süre sonra pek çok uyarı yazısına konu olmuştu. En sonunda başı örtülü olanların ziyaretçi olarak dahi lojmana girmesi tamamen yasaklandı. Arkadaşım da evini lojmandan sivile taşımaya karar verdi, bu süre zarfında da annesinin evinde kaldı. Kocası ve çocukları lojmanda, o ise annesinde.

Ancak kocasının ve ortaokul çağındaki çocuklarının evi taşımaya hazırlamaları da mümkün değildi. Arkadaşım içeri girmek için birkaç deneme yaptı, hepsinde “emir böyle hanımefendi” diyen askerler tarafından kapıdan çevrildi. Ve arkadaşım en sonunda kendi evine eşinin arabasının bagajına saklanarak ve o esnada sinirden ağlayarak girdi.

Bir süre sonra eşi YAŞ kararıyla atıldı da, mensubunun eşini bu derece aşağılayabilen ordudan kurtuldular.

İsimsiz, bize ulaşan emekli subay kızı

Zİyaretçİ Sayısı