Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Sakallı Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri

2010 yılında Kayseri 1. Komando Tugayı Askeri Gazino Müdürlüğü'nde askerliğimi yaptım.

Bulunduğum yer bir sosyal tesis olduğu için neredeyse her gelen elini kolunu sallayarak içeri giriyordu. Güvenlik sıfırdı. Birgün Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yemeği vardı. Kurallar gereği sakallıları içeri almıyorduk. Dışarda kalanlar içeri telefon açarak uygun olmayan saçları ve sakallarıyla içeriye giriyorlardı, çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği üyesiydi.

Ama başı kapalı birisi geldiği zaman, başları saçlar görülecek şekilde yeniden bağlatıyor, içeride de bayan başını düzeltirse diye kontrol ediyorduk. İstenilen gibi olmadığı zaman kapı dışarı ediliyorlardı.

Sosyal tesis olduğu için siviller de mekanı düğün, yemek, doğumgünü gibi organizasyonlar için kiralayabiliyorlardı. Askerler, rütbelilere hizmet etmek yetmiyormuş gibi bir de sabaha kadar sivillere hizmet etmek zorunda kalıyorlardı.

Sabah 5-6'da içtimaya kaldırıyorlardı; ancak askerler yorgun oldukları için uyanamıyorlardı. Hem sabaha kadar içki servisi yaptırıp şarkı söyletiyorlardı, hem de uyanamayan askerleri döverek yataktan kaldırıyorlardı. Orda askerler vatani görevlerini yerine getirmiyor, daha ziyade kölelik yapıyorlardı.

Bulunduğum yer tugay olduğu için bir de tugay komutanının eşinden emir alıyorduk. "Hanımefendinin emirleri" diye koca tugaya kan ağlatıyorlardı. Bir de kadının askerler hakkında "bunlar salak, bunlardan bir bok olmaz" gibi laflar etmesi cabası.

Anlatılacak o kadar çok olay var ki... İnsanlarda vatan sevgisi bırakmıyorlar. Yazık ordunun düştüğü bu duruma...

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı