Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Göstermelik İşler

Sanırdım ki, orduda israf olmaz. Her şey tertip ve düzen içinde olur zannederdim. Disiplinin en üst düzeyde olduğunu sanırdım. Askere gittğimde bu zannettiklerimin göstermelik olduğunu gördüm. İnanın yapılanların %90'ı göstermelik. Amaç, bir üst rütbedeki komutana bir şeyler yapılıyormuş gibi göstermek.

Askerde bölüğe ait bir Jip olur ve bu aracı komutanından uzman çavuşuna kadar herkes özel işlerinde kullanır. Asker buna karşı çıkamaz, çünkü itaat etmek zorundadır.

Bir de askerde küfür had safhada... Askerdeyken, sivilde hiçbir zaman duyamayacağınız küfürleri duyarsınız.Komutanından erine kadar... Peygamber ocağı denir orası için; ama acaba peygamber ocağında küfrün ne işi var?

Nöbet yerine gidersiniz, orada saatlerce kalırsınız ve namazlarınızı kılamazsınız. Namaz kılacağım dersiniz; ancak namazı sadece istirahatta kılabilirsiniz. Nöbetin namazdan daha önemli olduğu vurgulanır hep.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı