Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Donunu da İndir

2010 yılı Kasım ayında yaşanan bir olayı anlatacağım. İstanbul'da, Cevizli'de uzun dönem askerlik yapan bir asker arkadaşımdan yakın zamanda dinlediğim bir olayı anlatmak istiyorum. Olay arkadaşımla aynı taburda olan bir askerin başına geliyor.

Bir üsteğmen bölüğe eğitim yaptırıyor. Askerlerden biri botunu tam olarak bağlamamış. Üstteğmen bu askeri öne çıkarmış ve botunu bağlayana kadar bölükteki askerlerin şınav pozisyonunda beklemesini söylemiş. Bir asker dayanamamış ve şınav pozisyonunda iken bir bacağından yardım almış.

Olay bundan sonra yaşanıyor....Üsteğmen bunu görünce o askeri öne çıkarmış ve soyunmasını söylemiş. O soyunana kadar arkadaşımın da dahil olduğu diğer askerler şınav pozisyonunda beklemişler. Asker iç çamaşırı (kilot) kalana kadar soyunduktan sonra "giyinebilir miyim komutanım" diye sormuş. Üstteğmen ise ona "donunu da çıkar" diye emretmiş. Asker itiraz etmiş biraz, ama üstteğmen diretince çıkarmak zorunda kalmış. Bundan sonrası daha da vahim! Askerler arkadaşları utanmasın diye başlarını çevirmiş, üstteğmen ise askerlere dönüp "bakın lan" demiş. Askerler de çırılçıplak kalan askere bakmak zorunda kalmışlar.

Arkadaşım diğer yaşadıkları olaylar yanında bunun çok da abartılacak bir şey olmadığını da söyledi. Askerlik demek ki böyle bir şey!

O üstteğmene ne mi olmuş? Tabii ki hiçbir şey! Bölük komutanı olayı kapatmış.

Coşkun, askerin bize ulaşan arkadaşı

Zİyaretçİ Sayısı