Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Atatürk Anıtı

İstanbul İç Tedarik Bölge Başkanlığı'nda askerlik yaptım. Topkapı Sarayı'nın tam önünde. Boğaza nazır. O zamanki Kıdemli Albay Bölge Başkanı bir Atatürk anıtı yaptırmaya karar verdi. Yıl 1989 ve biz 30 kadar askerin emeği hariç maddi olarak 600 milyon TL tutuyor idi.

Boğazdan geçen gemiler Atatürk anıtını göreceklermiş. Bölge komutanının yanındaki albaya: "Böyle şeyler yapmazsan adamı yükseltmiyorlar" dediğini duyduk.

Ancak biz askerliğimizi bitirmeden yapılan anıtın üzerine kaplanan pirinç levhalar kararmıştı. O günün 600 milyon TL'si bugün kaç para yapıyor siz hesap edin. Yalnız gerçekten bu anıttan sonra Bölge Başkanı, tuğgeneralliğe terfi etti. 600 milyonluk bir terfi...

Her komutanın böyle ufak tefek masrafları varsa, ordumuzun durumunu siz düşünün.

İsimsiz bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı