Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Ben Çekeyim Sen Sürün

Ankara 'da Polatlı'nın Acıkır kısmına bağlı olan yerde 88/4 tertip olarak askerlik yaptım. Ramazan ayında başıma gelen birşeyi anlatmak istiyorum.

Ramazan'ın ilk haftası kendim tutabildiğim kadar oruç tutmaya çalışıyordum. Yine oruçlu olduğum bir gün araç bakımı için garaja gittik bir komutanımız ve garaj nöbetçisi ile birlikte toplam 3 kişiyiz. Bir araca ikmal yapmamız lazımdı, fakat aracın hiç benzini yoktu. İkmal yapılan benzin yerinde de kovalara dolum yapmak yasak. İlla ki aracın oraya gitmesi lazım fakat bizim aracın hiç benzini yok. Komutan diye bahsettiğim tek kazıklı uzman çavuş fakat yarbay diye hitap ettiğimiz birisi. Bana dedi ki başka araçtan biraz benzin çek. Ben de niyetli olduğumu, böyle bir şeyi yapamayacağımı söyledim. Sinirlenerek git nöbetçiyi çağır o çeksin dedi. Fakat nöbetçi de niyetliydi. Bunun üzerine daha da sinirlenerek tamam ben çekerim sen ben çekene kadar sürünmeye başla dedi. Kendini bir şekilde tatmin etmesi lazımdı. Sürünmedim tabii, bu yüzden tutanak tutturdu. Oda hapsine göndereyim de aklın başına gelsin diyerek alay bile geçti. Oda hapsine de gitmedim. Askerliğim bitene kadar bir çok işini bana yaptırmaya çalıştı, fakat nerdeyse hepsinde bir bahane buldum, yapmadım.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker.

Zİyaretçİ Sayısı