Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Kışlada Sarhoş Eğlenceleri

Bir gün [Tuzla'daki] kışla içinde eğlence var, subay-astsubay tayfası eğleniyor, biz de 12 kişilik koğuşlarda yatma modundayız. Uyumakta güçlük çekiyoruz ve eğlenenlere bir güzel küfür bombardımanına tutuyoruz. Neyse, gecenin bi vakti kafayı çeken takım komutanlarımız (ikisi de üsteğmen) artık dozu nasıl kaçırdılarsa, her koğuşa girip kapıdaki yatma düzeninden tipini sevmedikleri adamı su dolu sürahiyi boca etmek suretiyle akılları sıra eğlence cıkarıyorlar kendilerine.

Neyse ben ıslanmadım TİPİM düzgün oldugu için. Hepimiz korku içerisinde uyandık adamlar makaralarını yaptı gidiyor! Tam binadan çıktıkları sırada elemanın biri sürahiyi doldurup ikisinin de başından aşşağı boca etmez mi! Adamlar bir geldi sırılsıklam! "Kim yaptı oğlum?" diye koğuşçuyu sıkıştırıyorlar, koğuşçu "görmedim komutanım" diyor. (Helal olsun has delikanlıymış). Nasıl bilmezsin diye çocuğa yüklendiler, sonra yangın söndürücüyü alıp elemanı baştan aşağı beyaza boyadılar. Bu da yetmedi gecenin bir yarısı içtima aldılar aşağıda. Izdırap oldular anlıyacağınız.

Sabah da hiçbir şey yokmuş gibi devam. Ama onları ıslatan arkadaşı hepimiz tebrik ettik. Her şeye rağmen iyi oldu densizlere.

İsimsiz. Memurlar forumundan alıntı.

Zİyaretçİ Sayısı