Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Komutan Görmesin

Askerlik yaptığım tugaya içinde generallerin de olduğu bir heyet geleceği söylendi. Bir arkadaşımla birlikte çavuş olarak bize verilen görev şuydu: Acemi askerleri eğitim alanının yanıbaşında bulunan gazinoda tutmak, hiçbir şekilde dışarı çıkartmamak. Diğer bölüklerdeki askerler için de aynı uygulama yapılmış. Bu olaydan kısa bir süre önce teftişe gelen albaya görünmemek için birkaç uzmanın canhıraş bir şekilde kaçışına ve buldukları ilk kuytuya kendilerini attıklarına da şahit olmuştum.

Generaller ve albaylardan gizlenen askerler cüzzamlı, vebalı insanlar mı? Neden bu tarz ziyaretler esnasında askerlerin dışarıda görünmesi istenmez? Aslında nedeni basit: Her şey şekil askerde. Ortalıkta gezinen askerin ya kılığı-kıyafeti düzgün değilse, ya ziyarete gelen rütbelilerin gözüne bir olumsuzluk takılırsa?

Eminim o gün ziyarete gelen general ve albaylar da kendi görev yaptıkları yerlerde aynısını yapıyorlardır.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı