Bu sitenin çıkış noktası umut. Bu ülkeye barış gelecekse herkesin ama herkesin emek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Farklı seslere kulak vermenin, paylaşmanın ve konuşmanın vicdanları dirilteceğini umuyoruz. Yaşadıklarımızı paylaştıkça beylik ezberler yerini gerçek insanların yaşadığı gerçek sorunların tartışılmasına bırakacak.

Asker olarak doğulmuyor, bizlere nasıl asker olunduğunu anlatmanızı bekliyoruz.


*Facebook'ta "Askerler Anlatıyor" sayfasına üye olabilirsiniz: Tıklayın

Düşen Helikopterle Temizlenen Hesaplar

Ben Aralık 1998-Temmuz 1999 arasında Samandra 1. Ordu Hava Alayı Servis Bölüğü'nde kısa dönem olarak askerliğimi yaptım. Bütün askerliğim inşaatlarda çimento ve tuğla taşıyarak geçti. Şahit olduğum birkaç olayı bu site vesilesiyle aktarmak istiyorum.

Birincisi: 1999'un Mart ayında koğuş arkadaşımın da şehit olduğu Bayramoğlu'nda denize düşen bölüğümüze ait helikopter olayı. Helikopter düştüğünde alayda subayların üzerine zimmetli olan ama kaybolmuş (tornavidadan penseye kadar) ne varsa helikopterdeymiş gibi gösterildi. Hatta bölük komutanı bölükte varolan malzemeleri bile helikopterde göstererek alay dışına çıkarmıştı.

İkincisi: Bir üsteğmen, içtiği sigara izmaritini astsubay, çavuş, onbaşı, er vs. elden ele dolaştırarak emirle çöpe attırırdı.

Üçüncüsü: Birgün nöbetçi subay, devriye için askere kendisini sabah 3'te kaldırmasını söyleyerek yattı. Asker 3'te subayı kaldırmaya gittiğinde nöbetçi subay, sırf uykudan uyanmamak için askeri en az 5 kilometre olan alayın diğer ucundan lüzumsuz bir şey almaya göndermiş. Asker gelene kadar uyuduğu için devriyeyi kaçırmış. Sabah kendisini uyandırmadığı için askerin ağzı burnu kan içinde kalana kadar askeri dövmüştü.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

Zİyaretçİ Sayısı